Türkiye'nin en iyi haber sitesi
FUNDA KARAYEL

En doğru gözlüğü Ataizi seçiyor

Şüphesiz güneş gözlükleri, sadece yaz aylarının değil dört mevsimin de en önemli aksesuvarı.
Yanlış gözlük seçimi yaptığınız takdirde, tüm mevsimlerde demode olmaktan kurtulamazsınız!
Bu hataya düşmemek için başkasında gördüğümüz bir gözlüğü satın almamayı öğrenmemiz gerekiyor.
Sezonun yükselen gözlük trendlerini ve ünlülerde gördüğümüz gözlüklerin detaylarını, Türkiye'nin ilk gözlükçülerinden Mehmet San'ın oğlu nam-ı diğer gözlük gurusu Hakan San'dan öğrendim.

VİNTAGE YÜKSELİŞTE
Hakan, 50 yıllık gözlükçü bir aileden geliyor ve sezonun yükselen trendi vintage'ı şöyle değerlendiriyor: "Vintage gözlükler uzun süredir revaçta.
Bunun sebebi; hem eşsiz olmaları, hem de bu gözlüklerin zamanında ticari kaygı olmadan üretilmesi. Vintage gözlükler, tasarımcıların ruhlarını yansıttığı için yakıştı-yakışmadı konusundan uzakta değerlendirilmesi gerekiyor."

ÜNLÜLERİN SEÇİMİ
Hakan San, ünlü isimlerin güneş gözlüğü seçimlerini ise şöyle değerlendirdi:
Rihanna: Dior'un en son piyasaya çıkardığı modellerden birini takıyor. Bu sezon özellikle gümüş renkli, aynalı lensler çok revaçta. Üstü köprülü modeller de birçok markada var. Bu gözlüklerin hafif büyük olanları tercih edilebilir.
Bazen gözlük yüzde çok ön planda kalabiliyor ve bir anda gözlük reklamına dönüşebiliyorsunuz.
Gözlük güzel ancak Rihanna'nın yüzünde biraz büyük ve kalabalık durmuş.
Tarkan: Piyasada çok sık gördüğümüz bir markanın gözlüğünü kullanıyor.
Tarkan'ın gözlük seçimleri genelde çok klasiktir.
Erkeklerde bu modeller gayet sade duruyor ancak kendisine, mesleğiyle doğru orantılı olan ve piyasada daha ender bulunan bir gözlük modelini tavsiye ederim.
Sonuçta gözlüğüyle de trendsetter olmaya aday biri.
Eda Taşpınar: Türkiye'nin en güzel gözlük taşıyan yüzlerinden biri. Genelde daha büyük, hafif köşeli ve yüzü kaplayan modelleri tercih ediyor. Gözlükte fazla aksesuvarı sevmeyenlerden..
Lady Gaga:O zaten bir gözlük manyağı! En aykırı modelleri bile başarıyla taşıyor.
Gözünde Super Andy Warhol koleksiyonundan bir model var.
Kedi gözü vintage gözlükler, bir-iki sezondur gündemde.
Bu sezondan itibaren bu tür modellere biraz hareket geldi.
Bu modelde, çerçeve içinde, yuvarlak metal bir ek çerçeve görüyoruz. Bu da modeli farklı bir hale getirmiş. Yakışıp yakışmadığına gelince... Kesinlikle yüzünde çok iyi durmuş.
Bunun nedeni, gözlüğün boyutunu doğru seçmesi.
Ancak rock bir tarz yerine, daha klasik bir görünümle bu gözlük daha iyi durabilirdi.
Gözlük doğru ama kombinlediği tarz yanlış.
Hande Ataizi: Kesinlikle Türkiye'nin en iyi gözlük seçen ve taşıyan kadınlarından biri. Hande'nin genel tarzı chic classic. Dolayısıyla kendisi hafif çekik gözlükleri klasik tarzıyla harmanlayıp başarıyla taşıyor. Ancak gözündeki gözlük çapraz ve iki renkli. Bu modeller aynı zamanda yüzü de kaldırıyor ve daha çekici hale getiriyor.
Yasemin Allen: Açık tenli bir kadın olduğu için kahverengi tonlarındaki gözlükler, ona çok yakışıyor. Daha koyu bir model, gözlüğün çok ön plana çıkmasına neden olabilir. Lensler açık tonda degrade; dolayısıyla gözleri görebiliyoruz. Hafif büyük olan gözlük, vintage vurgusu yapıyor ve çok başarılı.
Ahu Yağtu: Vintage gözlüğü Türkiye'de ilk lanse edenlerdendir. Gözlüğü en iyi taşıyanlardan biri...
Ve son olarak ben de nasibimi aldım: "Gözlük seçiminiz çok başarılı ancak kaşlarımızın muhakkak görünmesi lazım. Aksi halde sokakta birbirimizi tanıyamıyoruz.
Gözlüğünüzdeki kaplumbağa kabuğu desenini sıkça göreceğiz."

DESENLİ GÜNEŞLENME ZAMANI!
Yeni trend; güneş kremini vücuda sanatsal şekillerle sürüp bronzlaşmak. Bazı Amerikan filmlerinde bu sanatsal çalışmaya dair birkaç örnek izlemiştik. İşte o filmler gerçek oldu. Bu yeni güneşlenme akımı, güney sahillerinden başlayarak yayılıyor. Uygulaması çok pratik; elinize 50 faktör korumalı bir güneş kremini alıp vücudunuza kremle istediğiniz deseni çiziyorsunuz. Güneşin en tepede olduğu saatlerde şezlongta uyuyakalmanız sonucunda hedefinize ulaşmış oluyorsunuz! Bu uygulama özellikle beyaz tenlilerde çok iyi sonuçlar veriyor. Çok eğlenceli görünüyor ama bence siz yine de sakın denemeyin!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA